Oglinzi acrilice

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×

Placi acrilice oglindate

Sunt placi extrudate cu proprietati excelente de reflexie si stralucire. Sunt disponibile intr-o varietate de culori si texturi. Cele mai uzuale sunt oglinzile lucioase si cele satinate. Pot fi livrate intr-o gama variata de culori standard.

Oglinzile acrilice au rezistenta la spargere de 10 ori mai mare decat sticla la aceeasi grosime. Sunt materiale rezistente si cu greutate redusa care au fost special concepute pentru a inlocui oglinzile de sticla intr-o gama larga de aplicatii, in special unde este necesar un nivel inalt de siguranta. Stratul metalizat de pe spatele placii care realizeaza efectul de oglinda este foarte rezistent la uzura, protejand oglinda impotriva zgarierii in timpul prelucrarii sau utilizarii normale.

Oglinzile acrilice se recomanda sa fie folosite in aplicatiile interioare. Datorita greutatii reduse, a rezistentei ridicate si a prelucrabilitatii facile, oglinzile acrilice au eliminat limitarile estetice si fizice ale oglinzilor din sticla obisnuite. Ele pot fi folosite ca suprafete oglindate in decoratiuni si amenajari interioare, mobilier comercial, standuri expozitionale, diferite display-uri, etc.

Deoarece oglinzile acrilice nu au rigiditatea sticlei, pot apare unele imperfectiuni sau denaturari ale imaginii reflectate, mai ales cand sunt folosite placi de dimensiuni mari. Pentru a evita acest lucru, va propunem sa alegeti o grosime mai mare a placii oglindate, pentru ca oglinda sa fie cat mai rigida.

O instalare corecta a oglinzilor acrilice si alegerea potrivita a grosimii placii poate reduce denaturarea imaginii, dar aceasta problema nu este eliminata complet. Deformarea imaginii nu este un defect de productie, ci o caracteristica inerenta a materialului.

O varianta mai economica este sa lipiti oglinda acrilica de o placa rigida plana, cum ar fi MDF sau PAL. Se recomanda sa testati adezivii care doriti sa ii folositi pe piese mai mici timp de 72 ore, pentru verifica compatibilitatea adezivului cu oglinzile acrilice.

Pentru aplicatii in care se cere rezistenta la impact superioara, va recomandam sa folositi placi oglindate din policarbonat compact, care sunt practic incasabile.

Culori disponibile:

In stocul nostru se afla in permanenta placi oglindate argintii sau colorate.
Descarca Gama de culori pentru placi acrilice oglindate

Grosimi si dimensiuni:

Grosimea standard a placilor argintii poate fi 1.5 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 20 mm.
Dimensiunea standard a placilor este:
- 2030x3050 mm pentru grosimi de 1.5 mm - 6 mm.
- 1220x2440 mm pentru grosimi de 2 mm - 6 mm.
- 1220x2050 mm pentru grosimi de 8 mm - 20 mm.
- 1000x2050 mm pentru grosimi de 8 mm - 20 mm.
- 830x2440 mm pentru grosimi de 2 mm si 3 mm.

Toleranta la grosime:

Oglinzile acrilice au aceleasi tolerante la grosime ca placile acrilice standard.
Placile cu grosimi de 1.5 mm – 3mm au tolerante de ± 10%
Placile cu grosimi de 3 mm - 20 mm au tolerante de ± 5%.

Materiale alternative pentru placi oglindate:

Placile oglindate din material plastic se mai pot livra la cerere din diferite materiale plastice, cum ar fi:

 • Policarbonat compact
 • PET-G
 • Polistiren extrudat

Aplicatiile oglinzilor acrilice:

 • Decoratiuni si amenajari interioare
 • Mobilier comercial
 • Standuri expozitionale
 • Diferite tipuri de display-uri

Sunt solutia perfecta pentru aplicatia ta deoarece:

 • sunt de doua ori mai usoare ca sticla la aceeasi grosime
 • sunt de 10 ori mai rezistente la spargere decat sticla
 • sunt mult mai usor prelucrabile decat sticla obisnuita
 • pot fi indoite la rece
 • pot fi cu usurinta gaurite sau taiate.

Recomandari in folosirea oglinzilor acrilice

1. Deoarece oglinzile acrilice au o suprafata relativ moale si sunt flexibile, pot apare unele imperfectiuni sau deformari ale imaginii reflectate. Nu sunt recomandate in aplicatii in care se doreste reflexia perfecta a imaginii.

2. Oglinzile acrilice nu se recomanda sa fie folosite in aplicatii exterioare.

3. Anumiti adezivi ataca materialul din care se realizeaza spatele oglinzii, ceea ce duce la deteriorarea oglinzii. Se recomanda sa testati adezivii care doriti sa ii folositi pe piese mai mici timp de 72 ore, pentru verifica compatibilitatea adezivului cu oglinzile acrilice.

4. Oglinzile acrilice nu pot fi termoformate, dar pot fi indoite la rece.

5. Placile acrilice absorb umezeala. Un grad inalt de umezeala poate cauza deformarea materialului. Deformarea este o caracterisitica a materialului si trebuie luata in considerare in proiectarea produsului final.

6. Lipirea marginilor cu adezivi pe baza de solvent poate cauza fisurarea placilor.

7. Oglinzile acrilice sunt placi care intretin arderea si trebuie sa fie protejate de flacara sau surse de caldura cu temperatura inalta.

8. Oglinzile acrilice trebuie depozitate in zone uscate si racoroase. Placile acrilice se vor deforma daca sunt expuse la variatii de temperatura. Materialul trebuie depozitat pe un palet plan si invelit in folii de plastic pentru a minimiza absorbtia apei.

9. Folia de protectie de pe placi nu trebuie indepartata pana la operatia de prelucrare finala.

10. Nu se recomanda sa fie folosite in realizarea de cabine de dus sau alte medii in care umiditatea poate cauza contractarea sau dilatarea placii.

Prelucrarea oglinzilor acrilice:

Placile acrilice oglindate se pot prelucra cu utilajele folosite in prelucrarea lemnului.

Aceste materiale permite urmatoarele operatiuni: debitare, sudare, lipire, finisare (sigilarea marginilor taiate), gaurire, indoire, printare, lacuire, plusare sau asamblare.

In Manualul de prelucrare de mai jos gasiti toate informatiile necesare prelucrarii.